Salaseuroja ja oopperalaulajattaria

Aino Acktén huvila. Kuva Tuulia-Tuulia Tummavuori.

Uusi odotettu kierros, jolla tutustutaan sekä Helsingin musiikkihistoriaan että ajan poliittisiin kiistoihin ja salaseuroihin Laajasalon Tullisaaressa Aino Acktén huvilan tienoolla. Opastuksella pääosassa ovat ennen kaikkea naislaulajattaret ja naismuusikot, mutta mahtuu mukaan myös itsepäinen kanttorin tytär, näyttelijätär ja teatteriohjaaja. Luvassa on tutustuminen muun muassa laulajattariin Aino Ackté, Aina Mannerheim ja Dagmar Hagelberg-Raekallio sekä pianistiin Marie von Heiroth.

Opastus alkaa Aino Acktén huvilan pysäköintialueelta. Sinne on viitoitus Henrik Borgströmin tieltä – ensin viitta Aino Acktén huvilalle, sitten vasemmalle viitta pysäköintialueelle. Google Mapsissa pysäköintialue on Henrik Borgströmin tien ja Tuurholmantien risteyksen kupeessa, mutta Tuurholmantiellä ei maastossa ole tienviittaa. Lähin bussipysäkki on Lauri Mikonpojan tien pysäkki.

Tervetuloa tutustumaan Tullisaareen, Helsingin hienoon kartanonpuistoon!

*

Yleisöopastukset:

ke 6.7.2022 klo 18 ENSI-ILTA (vain ennakkoilmoittautumisella!)

to 7.7.2022 klo 18

to 28.7.2022 klo 14

*

Ennakkoilmoittautuminen on tehtävä viimeistään 24 tuntia ennen kierroksen alkua osoitteeseen historiakavelyt@gmail.com . Ilmoitathan kierroksen ajan, osallistujien määrän sekä vähintään yhden osallistujan puhelinnumeron.